Калояна Налбантова и Цветина Попиванова са в Топ 5 на най-добрите бадминтонисти в България

Изображение 1 от 2

    Две бадминтонистки от Първомай са в Топ 5 на федерацията по бадминтон. След анкета сред специалисти и журналисти, Федерацията по бадминтон обяви своите 5 най-добри състезатели за 2021 година. Втора, след двойката Габриела и Стефани Стоева е европейската шампионка при девойките Калояна Налбантова. На четвърто място е поставена двойката Цветина Попиванова – Калояна Налбантова, класирали се на трето място на Европейското първенство. Пета е Христомира Поповска, която се подготвяше в клуб "Атлет" - Първомай.

    Калояна е номинирана и за най-добър млад състезател за наградите на Европейската федерация по бадминтон.

    Ден след обявяването на Топ 5 се проведе и Държавният личен шампионат по бадминтон за мъже и жени. На него Калояна Налбантова стана трета сред жените в България. Макар още да не е навършила 16 години, Калояна се изправи срещу най-добрите състезателки в България и загуби единствено от Стефани Стоева.

    Освен с бронз на единично, Калояна се окичи и с бронз на двойки жени.

    В шампионата участваха и други първомайци.  Иван Русев стана втори на мъже единично и двойка мъже. Димитрия Попстойкова също има сребърен медал, на двойки жени.

    Най-добро класиране на състезатели на КФВС „Атлет“ регистрираха Михаела Чепишева – Цветина Попиванова, които достигнаха до четвъртфинали на двойки.

    В шампионата взеха участие 190 спортисти от 30 клуба от цялата страна.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини