Започна кампанията по деклариране на корпоративни данъци

Започна подаването на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци през портала за електронни услуги на НАП, съобщават от офиса на агенцията в Хасково. Декларацията за корпоративни данъци се подава само по интернет с квалифициран електронен подпис. С нея се подава и годишен отчет за дейността на фирмата.

Юридическите лица подават декларациите в срок от 1 март до 30 юни, като 30 юни е и крайният срок за плащане на дължимия корпоративен налог. Плащането може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета, чрез интернет, с пощенски запис за данъчно плащане и разбира се чрез виртуален или физически ПОС терминал на НАП.

42 дружества от област Хасково са подали годишните си декларации за корпоративни данъци още в първия ден от старта на кампанията. От офиса на Агенцията в областния град обръщат внимание, че неподаването на декларациите подлежи на санкция, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Помощ при деклариране, както и повече информация за плащането на данъци, може да се получи на телефона за данъчна информация 0700 18 700 на цената на един разговор, съобразно тарифния план на абоната.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Во
    Воскресе
    1 0
    20:45, 2 мар 2022
    Декларирах 2 лева
  • 2
    Ах
    Аххахах
    0 0
    00:32, 3 мар 2022
    То война почна,те за данъци ми говорят.Аре бягайте у лево.Яко продавам по интернет и нищо не декларирам.
Последни новини