За осем души от списъка на Кирил Петков ще се правят допълнителни проверки

За осем души, посочени в списъка на премиера Кирил Петков, МВР, ДАНС, антикорупционната комисия и НАП не разполагат с данни, свързани с описаното в публично достъпните източници. Това съобщиха от прокуратурата.

Публикациите, предоставени от Петков, въпреки липсата на получени данни, са изпратени на компетентните прокуратури с оглед извършване на преценка налице ли са данни за евентуално извършени престъпления от общ характер.

За две от тези осем лица не е предоставена каквато и да е информация за евентуално извършени престъпления от общ характер. По същество това означава, че до момента няма данни за извършени престъпления и/или нарушения, отбелязват от държавното обвинение. За останалите 11 от лицата са изпратени материали, които евентуално биха били съотносими с изложеното в предоставените от Петков медийни публикации.

По отношение на всички 19 лица е направена допълнителна справка в прокуратурата за извършвани проверки, приключени или водени досъдебни производства.

В съобщението на прокуратурата от днес се упоменава само едно конкретно лице - бившия изпълнителен директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов. Днес събраните материали, ведно с журналистическите статии спрямо него, са изпратени в Софийска градска прокуратура. Павлов беше разпитван като свидетел.

От прокуратурата обобщават, че след разпита на премиера преди месец са получили медийни публикации в обем от 588 страници, съдържащи твърдения за евентуално извършени престъпления от 19 лица.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини