Постоянен арест за хасковлията, задържан с дрога в Мерцедес

41-годишният хасковлия, който беше задържан с 12 грама метамфетамин в Мерцедес, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжен съд – Хасково, който потвърди решението на Районния съд, съобщиха от Темида.

Мъжът с инициалите В.Г.М. е привлечен като обвиняем за това, че на 9 март 2022 г. е държал наркотика на стойност 300.50 лева. Дрогата бе намерена, след като водачът беше спрян за полицейска проверка на улица „Банска“ в Хасково.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение относно авторството на деянието, за което е образувано досъдебното производство, то към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на обвинителната теза, че В.М. е извършител на деянието. Реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление съдът извежда от предходни осъждания.

Съдът намира, че обвиняемият се отличава с висока степен на обществена опасност. До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което Окръжен съд – Хасково остави без уважение жалбата и потвърди обжалваното с нея определение за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини