Откриха 50 бойни патрона и злато в чорапи

50-годишен мъж е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково за контрабанда на 50 бойни патрона, съобщиха от държавното обвинение.

Той е с българско и турско гражданство. На 17 март 2022 г., той е пренесъл боеприпасите през ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България, с лек автомобил с чужда регистрация. При щателна митническа проверка във фабрична кухина, находяща се в багажното отделение на автомобила, митничарите открили, укрити в чорапи, две картонени кутии, съдържащи общо 50 бойни патрона.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Същия ден пристигнал и товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Англия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава нарушения не били констатирани. При последвалия личен преглед на водача митничарите открили 6 пакета, които били укрити в дрехите му – 4 в хастара на якето и по 1 в чорапите. В тях били укрити 938,28 грама златни накити – пръстени, медальони, синджири, колиета, обеци и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14 - каратово злато и са на обща стойност 86 321 лева. Контрабандните златни накити са били задържани.

По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково водачът на товарния автомобил Б.А., на 45 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини