50 новозаразени, сред тях и учители

50 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие. Заболели има от общините Димитровград, Ивайловград, Любимец, Свиленград, Симеоновград, Тополовград, Харманли и Хасково.

Сред новите позитивни е учителка от  ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково. Под карантина са 10 ученика от 2 А и 2 Б клас. Положителна проба е дала и учителка от ДГ №20 „Весели очички“ в областния град. Под карантина са 14 деца от II Б,1 учител и 1 помощник-възпитател.

Сред позитивните в региона на коронавирус е и мъж на 21 г. от бежанския център в  Харманли. Под карантина са 38 контактни с него.

75 души са в болница след усложнение от вируса.

До момента от началото на здравната пандемия с коронавирусна инфекция в областта са регистрирани 26905 души. Починали са 1491 души. Двама от тях са изгубили битката с болестта през последните дни. Те са на възраст 79 и 82 години и двамата се били с придружаващи заболявания-диабет и кардиологични проблеми.

През последната седмица, когато все още здравните мерки не бяха отпуснати изцяло,  са извършени в различни обекти 241 проверки. Съставени са два акта за административно нарушение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини