33-годишен е задържан за грабежа на бензиностанцията, плашил с пластмасов пистолет

33-годишен мъж е задържан за грабеж на бензиностанцията в Тополовград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Криминалистите стартираха работата по случая на 12 март, когато в бензиностанцията нахлул маскиран мъж. Служителката отчитала дневния оборот. По данни на жената, нападателят опрял пистолет в главата й и взел парите – над 1500 лева. След като завързал ръцете на жената с тиксо, задигнал мобилния й телефон и 5 кутии цигари, след което избягал. Минути след като се освободила, жената се обадила за помощ. Пред полицейския екип, посетил местопроизшествието, служителката дала описание на грабителя.

След осъществена координация от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ със служители на Областната дирекция на МВР-Хасково и Областната дирекция на МВР-Велико Търново и под ръководството на наблюдаващия прокурор, вчера в късния следобед заподозреният е задържан в село Патреш. Той признал подробно и в детайли действията си по престъпното деяние, които биха могли да са известни само на извършителя. Като мотив посочил, че имал да изплаща кредит от предишен период.

В хода на процесуално-следствените действия е намерен и пистолета, който се оказал пластмасов, но по външни белези бил близък до истински.

Спрямо извършителя под наблюдението и ръководството на наблюдаващия прокурор е повдигнато обвинение за извършеното престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Днес с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Продължава работата за изясняване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини