Община Хасково: Очакваме от ВиК списък със стари водопроводи за подмяна

„Очакваме през тази година от ВиК да ни дадат списък с участъци със стари водопроводи, по които има чести аварии и са приоритетни за подмяна. Целта е да се заложат за проектиране и искане на финансиране от държавата“. Това казаха от община Хасково относно ситуацията с честите аварии на улица „Константин Симидчиев“ в областния град, която отвежда от улица „Георги Кирков“ към спортен комплекс „Спартак“. На стръмната уличка с дължина около стотина метра станаха четири аварии във водопроводната мрежа в рамките на по-малко от месец.

Улица „Константин Симидчиев“ не е била подадена като приоритетна през миналата година, когато бяха подменени част от водопроводите по основни улици и булеварди. Не е заявена и до настоящия момент. Списък с приоритетни водопроводи може да бъде внесен от ВиК-Хасково в общината преди разглеждането на бюджета на община Хасково, който ще бъде подложен на обществено обсъждане на 30 март от 12 часа в зала „Хасково“.

Преди дни шефът на ВиК-Хасково инж. Божидар Желязков заяви, че ще разговаря с кмета на Хасково относно проблемите по водопроводната мрежа на стръмната уличка, тъй като тръбите са собственост на общината.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Последни новини