ФК „Хасково 1957“ с писмо за равен достъп до стадион „Младост“

    Молба – искане за равнопоставеност за ползване на стадион „Младост“ за тренировъчен и състезателен процес отправиха от ФК „Хасково 1957“. Представителят на клуба Илиан Киряков е внесъл документите до кмета на община Хасково, до Българския футболен съюз, до Областния съвет на БФС-Хасково и до медиите.

    В искането се казва: „От позицията на футболния клуб с най-голям брой трениращи и участващи в различни футболни турнири деца сме изключително разочаровани от обстоятелството, че няма равнопоставеност между всички детски футболни школи, а напротив има преимущество за точно определени такива, по неясно какви критерии“.

    От хасковския клуб уточняват, че под равнопоставеност следва да се разбира определянето на график за ползване между всички школи, в който да се съобрази, че децата посещават детска градина и училище, и не е възможно да тренират в сутрешни и обедни часове. „Тоест предоставяне на часове преди обяд или в ранния следобяд е равносилно на отказ, тъй като децата няма как да се отклонят от учебните си занимания“, настояват от клуба.

    „Настоящата молба се подкрепя от всички родители и семейства на деца от нашия клуб, чието обществено недоволство от явната несправедливост и недопускането на децата до стадион „Младост“ е на път да ескалира. Не го допускайте!“, пишат от ФК „Хасково 1957“. От клуба се обръщат към кмета на община Хасково Станислав Дечев с молба за съдействие.

    От своя страдана градоначалникът заяви, че идеята на общината и работа с БФС е целяла да се обнови спортното съоръжение, на което да тренират детско-юношеските школи. Той поясни, че графикът се изготвя от БФС, който е стожер на футбола. Дечев уточни, че преди около седмица е провел среща с представителите на футболните клубове в Хасково с цел постигане на съглашателство за разпределение на часовете за тренировки, но такова не е било постигнато. Поясни, че е предложил да се използват безвъзмездно игрищата в „Орфей“ и „Бадема“, които бяха изградени по оперативни програми. Размерите им са по-малки от тези на „Младост“, не отговарят на изискванията за официални мачове, но могат да се използват целодневно за тренировки на най-малките деца. Този вариант е бил отказан от ФК „Хасково 1957“, въпреки че повечето клубове са подкрепили идеята.

    Кметът Дечев предвижда при необходимост нова среща с представителите на клубовете за постигане на консенсус.

    Председателят на Областния съвет на БФС в Хасково Митко Маринов заяви, че има равнопоставеност за всички 6 клуба в Хасково и този на Илиан Киряков не е ощетен. Той поясни, че стадионът се ползва в рамките на 3 часа дневно за тренировки на футболистите, като 4 от клубовете имат малки деца, които играят на терен 20 на 40 метра, което е половината от игрището на „Младост“. Заяви, че всички клубове са съгласни с графика, освен Илиан Киряков.

    Маринов допълни, че във връзка с промяна на времето и нарастването на деня е възможна промяна в графика за тренировки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини