Стефан получи 15 години затвор за убийството на майка си/снимки/

Изображение 1 от 4

    На 25.03.2022г. петчленен съставна Окръжен съд – Кърджали постанови осъдителна присъда по наказателно общ характер дело № 8/2022 г.  с подсъдим С.М.С. от гр. Кърджали, предаден на съд за извършено убийство - престъпление по чл.116 ал.1  т.3,  във вр. с чл.115 от Наказателния кодекс.

    В съдебното заседание бе изслушано и прието заключението на вещите лица, изготвили на досъдебното производство комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза.

    С присъдата си съдът призна С.М.С. от гр. Кърджали за виновен в това, че на 12.04.2021г. умишлено умъртвил другиго – майка си Д.Д.С. от гр. Кърджали, и за извършеното престъпление и на основание чл.116 ал.1 т.3, във вр. с чл. 115, във вр. с чл. 54 от Наказателния кодекс,го осъди на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 (петнадесет) години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието, като от наложеното наказаниеприспадна времето, през което същият е бил задържан.

    Взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе потвърдена, до влизане на присъдата в сила.

    Присъдата на съда не е окончателна и подлежи на обжалване и/или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив

    Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини