Димитровградчанинът Андрей Редкин ни "Среща с мъдростта и надеждата” във втората по рода си книга в България

Изображение 1 от 2

    Димитровградският творец Андрей Редкин издава сборника  "Среща с мъдростта и надеждата”, посветен  на дълголетниците на България. Това е втора подобна книга, издавана от български автор, след известната журналистка Мира Добрева.

    Авторът изследва в най-остър социологически и психологически аспект, живота на различни хора, живели в други, различни времена, друг живот, традиционен за българите. Различните житейски съдби, към които авторът непременно става съпричастен, не могат да оставят равнодушен читателя. Редкин е предал атмосферата на всеки от своите герои – дълголетниците и столетниците. Героите на тази книга не са подбирани случайно, те са търсени, откривани, изследвани и изслушвани. Отваряйки душата си, те имат какво да кажат на младото и не толкова младото поколение. Те са откровени до болка, те са искрени, те са истински…

    Попитахме димитровградския творец, кое го провокира за да се задълбае в темата за столетниците в България: Аз съм от род намдълголетници, моята баба Величка Трандева от село Странско се спомина на 103 години, но ме провокира моят духовен приятел - Бай Бория Гърнев, който преди броени месеци стана на 100 години. Той е участник в Отечествената война с орден за храброст. На фронта загива приятелят му Андрей и аз съм нещо като негов заместник в живота на бай Бория. Много често той ме е настоявал да търся и да се срещам с столетници, понеже те били "златната мина на мъдростта". Лично той и до сега се занимава с обществена дейност, Подполковник от запаса, зам.-председател на областната организация на ветераните в Пловдив. Той е и бивш кмет в Благоевградско, както и приятел на Борис Вапцаров - братът на Никола Вапцаров.

    Редкин е на 63год. и това е третата творба, която издава. Книгата "Те полагаха основите" е посветена на 70-годишнината на Димитровград и в памет на неговия дядо, който е от строителите на бригадирския град. Цялата арматура в сградата на Община Димитровград е монтирана от бригадата на дядо му, както и комина на 4-та пещ в завод Вулкан, блокчетата в квартала и др.. Другата издадена от димитртовградчанина книга е "Копнеж за топлина човешка" и сега последната му творба "Срещи с мъдростта и надеждата".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини