Хасковлия сигнализира, че строители работят на скеле над вход с чакащи граждани

    За смущаваща ситуация при санирането на Областна администрация в Хасково, сигнализира хасковлията Веселин Илчев.

    Около 9:30 часа днес мъжът видял, че работници на фирмата-изпълнител на ремонта били качени на скеле и демонтирали климатици от горните етажи на сградата, в която се помещават няколко служби, влючително Инспекцията по труда, Социално подпомагане, Регионалното управление на образованието, Областна служба „Земеделие“. От този вход дневно влизат много граждани и Илчев се опасява, че при строителните дейности може някой да пострада, тъй като по думите му обектът не е обезопасен достатъчно.

    Тази сутрин на място беше техническият ръководител на обекта Емил Добрев от хасковската фирма „Аква-3“. Той заяви, че скелето било монтирано в петък, а днес имало още подготвителни дейности. Уточни, че предстои да се постави мрежа около металната конструкция, както и да се обособи проход към входа на сградата, наподобяващ тунел, с цел безопасност за гражданите. Увери, че това ще се случи малко след 10 часа днес. Добрев заяви, че санирането на сградата ще продължи до края на октомври или началото на ноември.

    На място днес беше и представител на Областна администрация. Служителката заяви, че те също наблюдават дейностите по санирането на сградата и следят за евентуални отклонения, въпреки че има фирма за строителен надзор.

    Потърсихме за коментар и шефа на Инспекцията по труда Кирчо Кирев. Той коментира, че работата по санирането по същество все още не е започнала и предстои обезопасяване. „Едва ли тука точно пред нас, пред толкова хора ще си позволят да не го направят“, заяви той.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини