Германия разполага със сателитни данни за руско участие в убийствата в Буча

Германското правителство разполага с данни от сателитни снимки, че Русия е била замесена в убийствата на цивилни в украинския град Буча, заяви днес източник от сферата на сигурността, цитиран от Ройтерс.

По информация на сп. "Шпигел" разузнаването е прехванало радиосъобщения от руски военни източници, обсъждали убийството на мирни жители в Буча.

"Вярно е, че федералното правителство има данни за руско деяние в Буча", каза източникът. "Тези разкрития за Буча обаче се основават на сателитни изображения. Радиокомуникациите не могат да бъдат ясно отнесени до Буча", заяви той.

По думите му няма данни генералният щаб на руските въоръжени сили да е дал заповед относно Буча.

Според "Шпигел" германското разузнаване е прехванало радиосъобщенията и е представило разкритията пред парламента вчера.

Германското списание заяви, че е имало и други аудиозаписи, чийто физически произход е по-трудно да бъде установен, което според изданието предполага, че подобни събития са се случили и в други украински градове.

Германската служба за външно разузнаване отказа коментар по въпроса. Говорител на правителството на Германия отказа да коментира информацията на "Шпигел", посочва Ройтерс.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ес
    Ес-подлоги
    6 -5
    18:24, 7 апр 2022
    те разполагаха и с данни, че в Ирак има химически оръжия!
    • 33
      334
      5 -6
      18:44, 7 апр 2022
      Стига бе фенче на Путин! Толкова сте смешни и жалки! Великата руска армия вече 40дена нищо не може да направи на Украйна! Освен да убиват старци и жени, друго какво? Ааа забравих, да крадът тенджерите и бельото на жените и да си ги пращат в Русия! Хахаха! Добре че имат атомна бомба, че иначе такъв бой ще ядат, че като чуят САЩ и Европа и ще се насират на момента! Пиянска нация от селски тип!
    • Ст
      стига значи
      5 -3
      07:01, 8 апр 2022
      а нямаха ли данни и че българи са организирали атентата срещу Йоан Павел 2 ?!
    • 33
      334
      3 -5
      09:59, 8 апр 2022
      Кви атентати, кви 5лв бе човек? Учудващо е че все още има хора, който подкрепят Русия??? Цял свят се обърна срещу тях! Което си е нормално все пак сме 2022г,а не средновековието или пък 30те г. на миналия век! 2-3 поколения руснаци, ще берат срам като излезнат от Русия!
  • 2
    Кр
    Краварка
    1 -1
    11:53, 8 апр 2022
    Слагайте маските, бийте си ваксините и чакайте да ви оправят англиканските крадци.
Последни новини