Диригентът на Путин крие имоти за над 100 млн. долара

Един от най-активните привърженици и доверен човек на Владимир Путин крие, че има апартамент в Ню Йорк и огромни имоти в цяла Италия. Дълги години световноизвестният диригент Валери Гергиев прикрива с авторитета си престъпленията на Путин. И сега той също се превърна в олицетворение на кървава и безсмислена война с Украйна, пишат от екипа на Навални.

Мария Певчих и Георги Албуров говорят за поредния, но може би най-известния и талантлив Путинов чиновник, който краде от собствената си благотворителна фондация.

Документите и материалите от разследването на екипа на Навални са достъпни на сайта им.

Валерий Гергиев, един от най-известните в света руски диригенти, както и член на тесен кръг верни поддръжници на президента Владимир Путин, притежава имоти в чужбина за над 100 милиона долара, които никога не е обявявал в родината си. Само заради това той би трябвало да бъде уволнен от поста художествен ръководител на Мариинския театър.

Апартамент в Манхатън, вила край Рим, нос недалеч от Неапол, гражданство на Нидерландия... Това показа екипът на Алексей Навални в разследване, започнало още през 2019 г. Това е поредният пример, че Русия се управлява от лицемери, лъжци и мошеници, казва Навални в почти едночасовия филм, разпространен във вторник.

Само в 8 града на Италия Гергиев притежава имоти, включително заведения, паркинг, игрище за бейзбол, парк и дворец във Венеция за около 100 милиона долара. Те са му завещани от японската арфистка Йоко Нагае през 2015 г., но не са декларирани в Русия, а и имуществените му декларации от 2017 г. са недостъпни.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чи
    читател
    0 0
    10:00, 14 апр 2022
    Да бъдем коректни: Като се прочете внимателно статията "..притежава ймоти за над 100 милиона долара......Само в 8 града в Италия притежава имоти за около 100 милиона долара .... завещани от арфиската Йоко Нагае". , става ясно, че почти всичко което има г-н Валери Гергиев в чужбина е завещано от арфиската Йоко Нагае.
    • Bl
      blabla
      0 0
      10:53, 14 апр 2022
      И като прочетете внимателно, става ясно, че не ги е декларирал в любимата си родна страна.
Последни новини