Пратеният "на х*й" кораб. Руският флагмански крайцер е извън строя

Изображение 1 от 2

    Ракетният крайцер "Москва" на черноморския флот на Русия е бил сериозно повреден при избухването на боеприпаси на борда, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Интерфакс.

    Агенцията предаде, че екипажът е бил евакуиран. Според информацията взривът е станал в резултат на пожар, причината за който се разследва.

    "В резултат на пожар на ракетния крайцер "Москва" детонираха боеприпаси. Корабът е сериозно повреден", съобщи министерството на отбраната на Русия в изявление. "Екипажът е напълно евакуиран".

    Украински официален представител заяви, че "Москва" е бил ударен от две ракети, но не представи доказателства, посочва Ройтерс. 12 500-тонният кораб е с екипаж от около 500 души. 

    "Две ракети "Нептун" току-що удариха крайцера "Москва". Стои, гори. А в морето има буря. Очевидно е необходимо тактическо потапяне", написа военният журналист Серж Марко.

    Максим Марченко, управителят на Одеска област, заяви в публикация онлайн, че две противокорабни ракети са поразили крайцера.

    Олексий Арестович, съветник на ръководителя на канцеларията на президента, в интервю с адвоката и правозащитник Марк Фейгин каза, че крайцерът "Москва" гори.

    "Нещо неочаквано се случи с флагмана на флота, крайцера "Москва". Гори... Екипажът е 510 души, не можем да разберем какво се е случило - двама моряци ли са пушили на грешното място, някакви мерки за безопасност ли са нарушили за пореден път. Лош късмет", иронизира той.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Па
      Папай моряка
      2 0
      11:34, 14 апр 2022
      Водката им е дошла в повече и са гасили кораба със керосин и нафта.
    Последни новини