Доброволци от Ардино се обучаваха за реакция при наводнения и последващи кризи

Изображение 1 от 2

    Юджел Зафер и Диян Иванов, доброволци към Доброволно формирование „Ардино – 2016“ и Ганчо Костадинов, гл. специалист „Гражданска защита“ към община Ардино взеха участие в тридневно обучение за подготовка на доброволци за реакция при наводнения и последващи кризи в рамките на проект „Центрове за повишаване  готовността на населението за реакция при наводнения“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд  за регионално развитие. 

    Обучението се проведе в учебния център на ГД „ПБЗН“ в Пазарджик.

    Теоретичната част на обучението включва правни основи на защитата при бедствия и мерки за предотвратяване или намаляване на риска от наводнения и защита на населението. Практическите упражнения подготвят участниците за действия на спасителните екипи при наводнения, свързани с хидротехнически съоръжения, спасителни операции, издирване и спасяване в градска среда и бързотечащи води, както и действия на спасителния екип след оттегляне на водата.

    Доброволното формирование в Ардино е създадено през 2016 г. с цел предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняване на последствията от тях.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини