Йовковци отличени на национален журналистически конкурс

Млади журналисти от клуб „Журналист“ към СУ „Йордан Йовков“ са отличени на Десети Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“.Юбилейното издание наконкурса е организирано от Община Разград, ЦПЛР ЦУТНТ, Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието-Разград.

Берин Али  от VI а клас, с ръководител Елмира Димитрова,  грабна първото място в категория „Репортаж“ във възрастовата група V-VIII клас. Тя участва  с репортажа си  „Йовковец – световен лидер в предприемачеството“.

Нейната съученичка Кристина Димитрова от VI в клас е отличена на второ място в категория „Интервю/репортаж“, където участва саудиорепортаж на тема „Театърът и образованието“. Тя получава и поощрителна награда  в категория „Репортаж“, където участва с репортажа си „Образователната среда и новото поколение, родени под знака на дигиталните технологии“.

Даниела Кузманова от II в клас, с ръководител Лидия Бонева, е класирана на първо място в Категория „Интервю/репортаж“ във  възрастова група II - IV клас. Тя участва с интервю на тема „Децата и книгите“.

Талантливите ученици на „Йовков са отличени“ измежду 124 млади автори и 47 колектива, разпределени в три възрастови групи. Общият брой на образователните институции, представили свои възпитаници, е 60 от 29  населени места.

Творбите на младите журналисти бяха оценени от висококомпетентно и уважавано жури, в състав: за раздел „Публицистика“ – Димитър Петров – публицист, Галина Матева – журналист, Галина Маринова – кореспондент на вестник “Екип 7“; за раздел „Радиожурналистика“ – Валентина Колева и Марина Бенова – радиожурналисти и Дамян Христов – връзки с обществеността.

Клуб „Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини