Киев и Лвов под обстрел

Кметът на Киев Виталий Кличко каза в изявление, че украинската столица е била обстреляна в събота сутринта.

"Взривовете са били в район Дарницки в покрайнините на града", каза той. "В момента на място работят спасители и медици. Информацията за пострадали се уточнява."

Някои жители започнаха да се връщат в Киев след провала на руската офанзива в северната част на Украйна. Кличко призова жителите на Киев да преразгледат връщането си за момента, като каза: "Моля ви да се въздържате от това и да останете на по-безопасни места".

Максим Козицки, военният губернатор на област Лвов в Западна Украйна, каза в събота, че "въздушната отбрана работи" по време на аларма за въздушно нападение, която започна в 5:46 сутринта местно време и продължи до 7:02 часа сутринта.

Ръководителят на регионалната военна администрация Лвов в Западна Украйна каза, че украинските зенитни системи са свалили руски крилати ракети, които са били изстреляни в събота сутринта към района на Лвов.

"Сутринта на 16 април бяха изстреляни ракети по района на Лвов от самолети Су-35 на руските окупатори", каза Козицки. "Поделенията на въздушното командване на зенитно-ракетните войски на Запад от ВВС на Въоръжените сили на Украйна унищожиха четири крилати ракети."

По думите на Козицки руският самолет, изстрелял ракетите, е излетял от летище Барановичи в съседна Беларус.

Коментари в сайта

Последни новини