Зеленски призова света да се подготви за възможна руска ядрена атака

Украинският президент Володимир Зеленски призова днес света "да се подготви" за възможно използване от Русия на ядрено оръжие, по време на интервю пред няколко украински медии, предадоха световните агенции.

"Не трябва да чакаме момента, когато Русия реши да използва ядрените си оръжия. Трябва да се подготвим за това", каза Зеленски по време на интервюто, предавано от шест украински информационни сайта, както и от канцеларията на президента в Телеграм.

"Не само аз, а целият свят, всички държави трябва да бъдат обезпокоени", каза украинският президент.

Зеленски реагира на коментарите, направени по-рано от директора на ЦРУ Уилям Бърнс, който каза, че предвид неуспехите на Русия в Украйна, заплахата от използване на тактически ядрени оръжия от Москва не трябва да се подценява.

Зеленски каза още в интервюто, че човешкият живот не значи нищо за Русия.

По въпроса за възможно използване от Русия на химическо оръжие украинският президент каза, че е важно да сме готови, а не да се страхуваме. "Това обаче не е въпрос за Украйна, не само за Украйна, а за целия свят според мен", допълни той.

Източник: БТА

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Па
    Патологичен
    11 -4
    07:30, 17 апр 2022
    Този е патологичен лъжец. Като кир.то. Много си приличат.
  • 2
    Ко
    кой е паталогичен лъжец?
    5 -10
    08:53, 17 апр 2022
    Кой лъга че няма да напада Украина и струпваше вой... Виж коментара
    • Зе
      Зеленский
      9 -2
      11:01, 17 апр 2022
      Ето кой е патологичният лъжец!
  • 3
    Ис
    истината
    5 0
    16:06, 17 апр 2022
    Жалко , че Зеленски, вместо да се поучи от горчивия опит на Саакашвили , тръгна по неговите стъпки. И Грузинския олигофрен се подлъга по НАТО и го ядоха големия руски мечешки к.р. Сега същото ги чака и украинците. Не съм привърженик на "пияните руснаци" , но и за кьоравите е ясно , че "рашките" няма да допуснат до границите си НАТО , пък ако ще и да удавят целият свят в кръв. Жалко , много жалко , че такива "дървени демократи" , като този палячо Зеленски , не разбират от политика и дипломация.
  • 4
    Др
    Дребен
    3 -1
    20:20, 17 апр 2022
    Щом казва,че светът трябва да се подготви , значи че украинците ще взривят мръсна бомба, а ще обвинят руснаците.Заслужават си всичко, което им се случва. Гадове са.
  • 5
    Какво ли е да си президент на Държавата със "най-могъщата армия в света"? Колко ли смелост се изисква да издадеш заповед за агрсия и нахлуване в независима и суверенна държава?
    Какво ли е да си президент на Държава в която нахлува "най-могъщата армия в света"? Колко ли смелост се изисква да не се уплашиш и да останеш и да защитаваш собствения си дом от агресори?
    Обаче най-големия ми въпрос е как тази "най-могъща армия в света" не може два месеца да се справи с един полк? И как тогава е "най-могъщата"? Или могат само да мародерстват и да грабят и после да ги гледамв Ютубето как изпращат откраднаттите телевизори, перални и .... по куриерските фирми от Беларус.
    • Ис
      Истината
      1 0
      10:30, 19 апр 2022
      Просто не иска да убива като американците
Последни новини