"Ужасяваща бруталност": Руска ракета удари хуманитарна кухня на Хосе Андрес в Харков

Ресторант, който си партнира със знаменития готвач и глобалната хуманитарна организация на Хосе Андрес, World Central Kitchen, беше ударен от ракета в Харков, Украйна. Ранени са четирима служители, каза в събота главният изпълнителен директор на WCK Нейт Мук. 

Той описа сцената като "ужасяваща бруталност".

Във видео, публикувано в Twitter, Мук стои пред ударената сграда от ракета, която остави "огромни щети" и "десетина изгорени коли". Той казва, че да работиш тук за гладните хора е акт на смелост. Кухнята също е пострадала, според Мук, който каза, че никой не е бил убит в ресторанта, но един човек е бил убит при удара.

Главният изпълнителен директор на WCK каза, че гори пожар на мястото, който той също посети преди атаката, в петък, за да вземе храна с екипа на WCK. Той определи района като жилищен с офиси, хората работят тук, спят тук, готвят тук.

След руската инвазия в Украйна Хосе Андрес осигурява храна по западната граница на страната чрез World Central Kitchen. Той каза, че WCK започва да прави храна в Украйна часове след началото на битките и че сервират 250 000 ястия всеки ден.

Хосе Андрес получи наградата за кураж на Джеф Безос за 2021 г., чест, която идва със 100 милиона долара. Андрес е заделил част от тези средства за Украйна.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    К
    к
    0 -4
    19:43, 17 апр 2022
    чий го търси хосе в Харков? Мястото му е при Франк... Виж коментара
    • К
      К
      3 -2
      01:19, 18 апр 2022
      Помага и храни хора, които Агресорите са оставили без дом и храна.
      Чий го търсят руските войски в чужда държава?
      Да мародерстват? Колко перални, телевизори и тигани отнесоха в Русия мародерите?
Последни новини