Българската делегация заминава за Киев в сряда

Българската делегация от управляващото мнозинство се очаква да замине за Киев в сряда, каза премиерът Кирил Петков пред бТВ.

Петков обясни, че делегацията ще пристигне в Полша и оттам ще продължи за Украйна. Премиерът посочи, че има специална подготовка за пътуване през нощта.

Първо, ще предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма - това е помощ.
Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна и, бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по Фейсбук, а друго - да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях, каза още министър-председателят.

Гаранцията за правата на българите в Република Северна Македония може да се осигури и през европейския процес. Реално, ако ги сложим в Европейския договор на Република Северна Македония, вече няма само България да отстоява тези права, а договорът с Европейския съюз ще прави тази гаранция за тези права. Вдигането на ветото, както всички говорят - дали да се вдигне, дали не се вдигне, е грешният начин на мислене, допълни Кирил Петков.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ва
    Василева
    13 0
    09:40, 25 апр 2022
    Да отиват и въобще да не се връщат! На отиване да вземат и Румен Радев . Не искаме да виждаме и да чуваме за това правителство, парламент и президент!
    • Йо
      Йорданова
      9 0
      11:33, 25 апр 2022
      Отиват да си правят с е л ф и със З е л е н с к и.
  • 2
    88
    88
    12 0
    01:28, 26 апр 2022
    Правителството - вън! Оставка!
  • 3
    Па
    Палячо
    9 0
    08:47, 26 апр 2022
    Клоуни.
Последни новини