Честито! Да ни върви по вода!Вижте имената на най-добрите ни плувци

С общински турнир по плуване  новият басейн в ЕГ „Христо Ботев“ посрещна първите победители  - младите плувци на Кърджали

В сезона на празненствата днешният петъчен ден е специален както за Езиковата гимназия „Христо Ботев“, така и за града ни. С тържествена церемония бе даден старт на първия общински турнир по плуване в обновения закрит плувен басейн. Тишината от десетилетия отстъпи място на радостните възгласи на учениците, които се включиха в спортната надпревара. На тържеството присъстваха Даниела Павлова – директор на ЕГ „Христо Ботев“, Марияна Пеева – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Стоян  Георгиев зам.-директор от СУ „Йордан Йовков“, Ангелина Костова  Главен експерт в РУО – Кърджали, Мария Кирекчиева от областна администрация. Д-р инж. Хасан Азис – кмет на община Кърджали поздрави присъстващите и пожела на всички, които обичат плуването да им върви по вода и да постигат своите спортни върхове.

            Елица Ламбева от осми клас бе аплодирана за своето музикално изпълнение, което беше специален поздрав към всички участници и гости на турнира.

Право на участие имаха ученици от всички училища на територията на Община Кърджали в две от упоменатите дисциплини по свой избор. Младежите мериха сили в дисциплините 50 метра бътерфлай, бруст, гръб и свободен стил и бяха разделени в две възрастови групи, а за тяхната бързина и техника следеше главният съдия експертът Тодор Радев.

Разпределението на състезателите беше в две възрастови групи:

5-6 клас – момчета и момичета
7-8 клас – момчета и момичета

Победители в съответните дисциплини след изключително атрактивна надпревара са:

            В групата 7-8 клас Вера Добринска от ЕГ „Христо Ботев, печели първо място в две от състезателните дисциплини - свободен стил и бътерфлай. При момчетата победител в две от дисциплините свободен стил и бруст е Велизар Пеев от СУ „Отец Паисий“. Ралица Добринска от ЕГ „Христо Ботев“ грабна първата награда в дисциплината бруст. Първенец в стил бътерфлай е Лъчезар Господинов от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а в дисциплината гръб най-добра е Таня Николова от СУ „П. Р. Славейков“.

            Победители във възрастовата група 5-6 клас са Велизара Кърмазлиева от СУ „Йордан Йовков“, която се класира първа в две от дисциплините – бътерфлай и бруст. Арман Банашък от СУ „Отец Паисий“ е най-добра в свободен стил и гръб, а сред момчетата на първо място се класираха Калоян Калоянов от СУ „Отец Паисий“– свободен стил, Наско Милчев от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ –бруст, Берат Узунов от СУ „П. Р. Славейков“ – гръб и Иляз Шерин от СУ „П. Р. Славейков“ – бътерфлай.

Наградите за победителите бяха осигурени от община Кърджали.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини