Ардино изпраща поредния випуск абитуриенти

В навечерието на един от най-светлите национални празници 24 май, ръководството на община Ардино, за поредна година организира среща с абитуриентите от Випуск 2022 при СУ „Васил Левски“. На нея присъстваха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на отдел „Образование, спорт и култура“ Бахар Реджебов. Тук бяха още класните ръководители на зрелостниците Зоя Пашова и Юлия Петрова.

Кметът инж. Изет Шабан запозна абитуриентите с новата концепция за развитие и благоустрояване на град Ардино. „Нашата цел е да превърнем Ардино в един от най-красивите градове за живеене в България“, заяви инж. Изет Шабан. Той призова младите хора да се включат с идеи в местното самоуправление. Дари им традиционната парична сума, с която да посрещнат част от разходите си по организацията на празничната си бална вечер, която ще се проведе на 24 май.От свое име и от името на общинското ръководство Инж. Изет Шабан пожела на абитуриентите успешно представяне на предстоящите матурии успешен старт в живота.

„Бъдете уверени в себе си и докажете вашите знания на предстоящите матури. Вярвайте, че сте най-добрите! Човек трябва да учи и се учи цял живот“, заяви инж. Изет Шабан. Той призова младите хора да се завърнат в Ардино след завършване на висшето си образование, за да дадат тласък за развитието на общината.

От името на зрелостниците Бекир Велиев благодари на ръководството на общината за оказаното внимание, отношение и уважение към тях.

Тази година 42 ученици завършват СУ „Васил Левски. Една част от тях вече са избрали да учат медицина, педагогика, информатика, икономика, финанси.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини