Украйна съобщи руските загуби

Олексий Арестович, съветник на ръководителя на офиса на президента на Украйна, каза, че Русия днес е загубила една трета от армията си, само за да превземе Попасная, Херсон и да достигне границата на Луганска област.

Според него това означава пълен крах за Кремъл и че Украйна ще си върне Крим и Донбас.

"Могат да превземат още две села или нещо подобно. Това нищо няма да промени. Тук загубиха... Между ЕС, Китай и САЩ "четвъртата сила" се разбунтува. И всичко приключи с превземането на Попасна. И Херсон. И са излязат на границата на Луганска област. Така няма да излязат. Знам само каква отбрана имаме там, няма да минат, нямат достатъчно сили и средства, както и да ги хвърлят, тези нещастни резервисти, които те "викат, подготвят се, хвърлят. Четири дни подготовка. Това е всичко. Това е крах всъщност. И ще дополираме краха, когато преминем в контранастъпление. Така че те могат да вземат още две села. Това няма да промени нищо. Така че ще си върнем всичко, включително Крим и Донбас", каза Арестович.

Около 27 400 руски войници са били убити досега по време на войната в Украйна, съобщи украинския генерален щаб в неделя.

По данни на щаб през изминалото денонощие са били убити още поне 200 руски войници.

От началото на войната на 24 февруари украинските сили са унищожили 200 руски самолета, 164 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 1 220 танка и 2 958 бронирани машини, по данни на украинския щаб.

Русия също така е загубила 195 системи за залпов огън, 2087 превозни средства, 95 крилати ракети, 89 противовъздушни системи и 13 плавателни средства, се казва в съобщението.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чи
    Чичо Митко Цесекаря
    1 0
    13:11, 16 май 2022
    В момента руските фашисти бомбардират защитниците на азовстал със забранени фосфорни бомби.
    Думата руснак вече ми звучи като за нещо долно, мръсно първобитно !!
Последни новини