Шахин Байрамов е новият-стар председател на ЛРС „Бели брези“ - Ардино

За председател на Ловно-рибарско сдружение „Бели Брези“ – град Ардино единодушно бе преизбран ШахинБайрамов.През уикенда се проведе отчетно-изборно събрание на  ЛРС„Белите брези“-Ардино. Събитието бе уважено от Ради Радев, експерт „Комуникация и координация в системата на НЛРС-СЛРБ“, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, директорът на ДГС-Ардино инж. Ертан Еминов.

Събранието бе открито от председателя на ЛРС „Бели брези“ШахинБайрамов. Той представиподробен отчет за дейността на Сдружението за изминалата 2021 г.Сдружението отчита един успешен ловен сезон въпреки пандемичната обстановка и опасенията за заболяване на африканска чума по свинете.Общата ловна площ, която стопанисва ЛРС „Бели брези е  2376 хектара, разпределени между шест дружинки. Общият брой на ловците е 394.При план за отстрел 124 броя диви свине са отстреляни 282 броя. „Тези успехи не са посредствени, а са постигнати благодарение на грижите, които полагате всички Вие, а именно като създавате условия за ловните полета.Те показват, че сме постигнали голям успех по отстрел на диви прасета, но не е важно колко дивеч сме отстреляли по ловните излети, по-важно е да съхраним живота и здравето на ловеца“, заяви ШахинБайрамов. Той  благодари на всички председатели, отговорници по дружинките, а също така и на всеки ловец, че не са допуснали нито един инцидент с ловно оръжие по време на ловните излети.

Председателят на ЛРС „Бели брези“ ШахинБайрамовотбеляза, че с цел разнообразяване на дивеча, през изминалата 2021 година Сдружението  е разселило 20 броя елен-лопатара в ловните площи. Подчерта още, че Сдружението поддържа добри взаимоотношения с всички държавни институции – Община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан, ДГС-Ардино, РУ - Ардино.

„Основната ни цел е да опазваме и стопанисваме природните богатства в страната, в това, число дивите животни и растения, за да предадем на бъдещите поколения една пълноценна и богата природна среда.И накрая позволете ми от мое име и от името на УС на ЛРС „Бели брези“ да Ви пожелая преди всичко крепко здраве на Вас и на вашите семейства, успехи в личен и професионален план и разбира се Наслука през новия ловен сезон 2022 – 2023 година!“, каза още ШахинБайрамов.

Отчетът за 2021 година бе приет от делегатите на Общотото събрание.

За делегат на Общото събрание на НЛРС-СРЛБ бе избран председателят на ЛРС „Бели Брези“ ШахинБайрамов, резервен – Айдън Тефиков, специалист по  лова към ЛРС „Бели брези“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини