Гостува ни Виктория Стоянова с изложбата „Сестра на Вятъра”

    В Кърджали ще ни гостува художничката Виктория Стоянова с изложбата „Сестра на Вятъра”.

    Виктория Стоянова е художник в истинският АРТ смисъл на думата,твърдят ценители на изобразителното изкуство.Откриването на изложбата ще стане на 8-ми юни 2022г. от 18:00ч. в Керимовата къща. Поканени са почетни гости. Изложбата ще бъде в продължение на 10 дни - от 8 до 18-ти юни.

      За Кърджали бг вести Виктория Стоянова сподели:

    "Казвам се Виктория Стоянова, художник по душа, родена в София през 1968г.

    С живопис се занимавам последните двадесет години след  много емоционално търсене на себе си измежду многото таланти, които Господ  ми е дал. Детството ми премина в музикални школи с огромни мечти за голямата сцена. Въпреки пословичният ми  инат и воля не успях да ги реализирам, но ми остана безкрайната любов към музиката и с годините се научих да я трансформирам във всичко до което се докосвам. Професионалният ми път започна като моден дизайнер.  Един нереален живот на колела, едно цветно и емоционално препускане  между работни ателиета, производства, представителни ревюта, бляскави сцени и смазващи безсънни нощи.  Това бяха 10 вълнуващи години под прожекторите и нечовешко  напрежение, които приех  като бойно кръщене за следващата творческа страница в неспокойният ми живот. На 29-годишна възраст реших да потърся по-тиха връзка със себе си, с Музата и с реалните нужди на душата ми. Реших да започна да рисувам. Съвсем  естествено първите стъпки бяха много трудни и на моменти отчайващи и слава на Бога, че не се отказвам лесно. От дете знам, че имам голям талант да рисувам, но едва на 30 години осъзнах, че без  много  допълнителен труд  таланта няма никаква стойност. Днес , 23 години по-късно, аз съм много щастлива, че не се отказах. За този  период  успях да израсна творчески и да реализирам  над 45 самостоятелни изложби в България, Франция, Англия, Гърция, Италия и Испания . Сбъднах много мечти!

    С годините добих повече  смелост и участвах в два световни конкурса, които спечелих. Първо място в  Москва - International  Competition contemporary Artists "Step to success 2013". И второ място в  Оксфорд - International Art Competition "Tears of Happines" Oxford 2013.

    Благодарна съм на Бог, Вселена и  съдба за живота  който имам! За неспокойният ми вечно търсещ  дух и неутолим глад за пътешествия и приключения . Аз просто обичам да обичам! Това е моята орисия!

     Благодарна съм, че накрая успях да намеря себе си. Успях да дам нов живот на огромната си детска любов към музиката, да я свиря отново, но този път с четки, бои и цветно сърце. "

    Виктория Стоянова е провокирана от града ни за нови творчески планове.Ето какво споделя тя за тях:

    ''Роди се интересна нова идея за една тематична бъдеща изложба посветена на Орфей. Не съм рисувала досега образа на Орфей, но с удоволствие приемам предизвикателството. До сега съм имала авторски изложби посветени изцяло на образите на Малкият принц и Дон Кихот. Темата за Орфей ме грабна веднага, много поезия и музика има там! Ако сегашната първа изложба в Кърджали протече добре и се харесаме с публиката бих се върнала за втора с Орфей. Бъдещата ми творческа програма е повече от предизвикателна и интересна. Предстоят ми изложби в Аржентина и Южна Африка. Ето, заедно с новите континенти ще се потопя с удоволствие и в приказката за Орфей! Да бъде!''

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини