Тази вечер вдигат завесата на „Сцена на края на града“

Изображение 1 от 2

    Тази вечер започва първия по рода си фестивал на абсолвентите по театрално изкуство. Сцената е в края на града в Хасково. Завесата ще бъде вдигната в 19 часа на Ямача.

    Всички са поканени на вход „свободен“.

    Проектът „Сена на края на града“ е послепис на завършващия тази вечер фестивал „Театър, обичам те“, на който също е домакин Хасково.

    Началото на ямяча е 19 часа с открит урок по народни танци с Галина Щерева и децата от ТА "Южняче" към  "Младежки център" - град Хасково.

    Шаржове на място ще рисува художникът Борислав Данев.

    В 20. часа на сцената излизат  музикантите от AdibanD: пиано - Чавдар Петров, соло китара - Иван Иванов, бас китара - Рая Янкова, ударни - Боян Арнаудов и вокал Аделина Николова.

    От 21 часа е началото на на стендъп комедията на Габровския драматичен театър в партньорство с „HashtagSTUDIO“ „Хомеопатия за душата“ с участието на Димитър Иванов-Капитна.

    Фестивалът продължава до 26 юни. Всяка вечер от 21 часа на откритата сцена своите завършващи образованието им проекти ще представят студентите от театралните класове в страната.

    Във седмицата на фестивала са включени и много събития, които са в отворен формат.

    Такива са срещите за кариерно ориентиране в направление сценично изкуство, който ще се проведат в театъра на 21 и 22 юни от 16 часа.

    Ментори са:  Людмила Стоин, асистент на проф. Здравко Митков от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”,  д-р Биляна Дилкова от Югозападен университет “Неофит Рилски”, Георги Новаков от Театрален колеж “Любен Гройс и  от Исландия- Ханес Оли Агустсон, актьор и програмен директор в отдела за сценично изкуство на Исландската академия на изкуствата. Той ще представи академията и отдела за сценично изкуство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини