Завесата е вдигната: театър и още нещо...

     Дългоочакваният момент за театър под звездите вече е факт. Тази вечер започна Театралният фестивал „Сцена на края на града“. Той е първият по рода си у нас и стимулира развитието на младите таланти, завършващи  театралните академиите с актьорско майсторство.

    Далеч преди обявеното начало на предшестващите театралната откриваща постановка  „Хомеопатия за душата“ с участието на Димитър Иванов-Капитна, събития, публиката в парк „Ямача“ беше заела местата си.

    Първи с открит урок  по народни танци пред сцената  се включиха възпитаниците на  Галина Щерева от  ансамбъл „Южняче“ към Младежкия център. При тях да разучат право тракийско хоро се хванаха и млади, и по-възрастни мераклии.

    Върволицата пред мястото на художника Борислав Данев беше доста солидна. Той рисува шаржове на желаещите тази вечер. Някои от хората се възползваха от тази възможност, но други просто поспряха да погледат популярният художник с псевдонима Борку.

     В следващите дни до 26-ти юни Хасково продължава да е театрална сцена в послеписа на фестивала „Театър, обичам те“ -„Сцена на края на града“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини