8579 лв в подкрепа на деца музиканти от каузата на Хасково рок „Подари мечта“

    С аплодисменти към всички, които се включиха в каузата на Хасково рок 2022 „Купи тениска- подари мечта“, беше обявена сумата, която е събрана от продажбата на тениските с логото на фестивала през двата му дни тази година.

    Днес в община Хасково бяха отворени дарителските кутии на „Купи тениска- подари мечта“ и пред журналисти бяха преброени събраните средствата. Сумата е рекордна за проведените до момента кампании- 8579 лв. Към нея беше прибавен и остатъкът от миналата година от 943,36 лв., с което общата сума е 9522,36 лв. С парите ще бъдат купени инструменти на даровити деца от местните музикални школи. Това се случва след подаване на имената им от страна на ръководителите и внимателно проучване на съорганизаторите на инициативата-музикантите от рок група „Хангар 42“.

    Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни изрази днес своите искрени благодарности към всички фенове на рок музиката и на всички дарители, които се включиха в Благотворителната кауза.

    Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева припомни, че през 2021 година от кампанията „Купи тениска-подари мечта“ са събрани 3297 лева. На последното издание на Хасково рок на сцената бяха поканени четири деца, които получиха инструменти за 2353 лева, събрани от „Купи тениска- подари мечта“ през 2021 година. Те са закупени с големи отстъпки от "Мюзик Уърлд”, с който жест най-голямата у нас компания за музикални инструменти на практика също се включва в каузата на Хасково за подкрепа на младите таланти, отбелязаха Антон Делчев и Боян Гегов от „Хангар 42“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини