Започна записването за гимназиите след първо класиране

    Учениците, приети на първо класиране в 8-ми клас вече се записват в избраните от тях специалности и училища.

    В езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково около обяд са заети почти всички места пред комисията.

    Приемът върви нормално. Децата идват с усмивка и доволни, че са приети при нас, коментираха дежурните учители. Сред тези, които ще пристъпят прага на езиковата гимназия за първи път тази година е Давид Марчев. От четвърти клас момчето е решило какво иска да учи в гимназията-английски език с руски. Това е и прието, с което Давид сбъдва мечтата си. При записването с документите му помага майка му. За профилираните гимназии е необходимо да бъде представен оригиналът на свидетелството за основно образование. За професионалните гимназии се представя и оригиналът на медицинското свидетелство, издадено от личния лекар.

    481 е най-високият бал за прием в Хасковската езикова гимназия. Най-голям е напливът към паралелките английски с немски език и английски с испански език.

    Записването на учениците след първо класиране ще продължи до 15 юли.

    Ако при първата въртележка ученикът не е приет по най-желаната от него специалност, то може да подаде документи за участие във второ класиране. Това става чрез заявление в училището, в което е класиран сега. Тези от седмокласниците, които не са приети в нито една от гимназиите в осми клас, продължават служебното си участие в класирането на втори етап.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини