На Капитан Андреево засякоха отклонение на транзитни стоки за 142 хил. лева

Стоки, отклонени от митнически режим „транзит" за 142 505 лева разкриха митническите служители на МП Капитан Андреево при две отделни проверки. Пратките са засечени на 9-ти юли. Превозните средства са пътували от Западна Европа към Турция. Става въпрос за

стоки, предназначени за химическата промишленост, хранителни добавки и бентонит.

Шофьорът на единия камион е декларирал, че превозва от Германия за Турция стоки, за които е представил фактура и митническа декларация. При претегляне на товарния автомобил обаче електронната везна отчита 11 550 кг по-малко тегло от заявеното по документи.

При последвалата митническа проверка, включително с рентген, митническите разкриват, че в товарното помещение на камиона липсват описаните по документи 8400 кг препарати за химическата индустрия и 3150 кг хранителни добавки.

При втория случай водачът е представил документи, че превозва стока - 24 308 кг бентонит, също от Германия за Турция. При проверката се засича, че липсват 4124 кг от стоката.

При двата случая стоките са отклонени от митнически режим „транзит“, а на шофьорите са съставени актове по Закона за митниците.



 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини