Оставиха в ареста мъжа, задържан с над 10 кг марихуана в газова бутилка на Мерцедес

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 25-годишен мъж, арестуван при опит за контрабанда на 10,180 кг марихуана. Тя му бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Наркотикът на обща стойност 40 720 лева беше открит в лек автомобил Мерцедес, шофиран от младия мъж. Той е бил спрян на ГКПП „Капитан Андреево“ за митническа проверка, при която служителите откриват във вътрешната част на газовата бутилка в автомобила втора - с по-малки размери. Засечено е, че тя съдържа два полиетиленови чувала със суха зелена листна маса, която при извършения полеви наркотест реагира на марихуана.

Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което се предвижда наказание от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева. Съдът намира, че е налице реална опасност да се укрие или да извърши престъпление като в тази насока взе предвид тежестта и характера на извършеното деяние и предвиденото за него наказание. Също така съдът отчита и проявената от него изобретателност при укриването на наркотичното вещество в специално приспособен тайник в лекия автомобил.

Тези обстоятелства, взети в своята съвкупност, обусловиха извода на съда, че единствено мярката за неотклонение „задържане под стража“ се явява адекватна на целите на закона – да се осигури присъствието на обвиняемия в производството и при извършване на процесуалните действия по разследване.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини