Независимите депутати предупредиха на разговорите с БСП за заявената диалогичност от ИТН

БСП започна разговори с независимите депутати за съставяне на кабинет. 

Отцепилият се от ИТН депутат Радостин Василев отправи предупреждение към БСП за “диалогичността от страна на ИТН”.

“С вас може би ще бъде по-лесен разгворът, защото участвахте в подготовката на първия мандат, когато мандатоносител беше ПП. На тези първи разговори поставяме на масата само програмата. Получихме промени и допълнения от ИТН, с които ще ви запознаем”, каза председателят на БСП Корнелия Нинова във встъпителните си думи. Тя заяви категорично пред независимите, че по време на тези първи разговори няма да се обсъждат структура и персонален състав на МС.

“Ние сме напълно сигурни, че желанието на БСП е сериозно и отоговорно да сформира работещо правителство в настоящия парламент. Заедно с колегите сме участвали активно при разработване на законодателната и управленска програма,  когато мандатът беше в ПП”, каза независимият депутат, отцепил се от ИТН, и министър на спорта в оставка Радостин Василев.

“Наясно сме, че българският народ очаква да няма избори и ще направим всичко възможно стига да няма непреодолими различия”, заяви той и отправи предупреждение към БСП.

“Изразяваме изключителен скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН и ви предупреждаваме за това, че трябва да сте изключително внимателни в оценката на тяхното желание за работа, защото те можеха да го покажат и по време на действащото правителство”, категоричен бе Василев. “Надяваме се вие да успеете да ги убедините като цели и политики. Готови сме да обсъждаме всички сфери на управление”, допълни още той. 

След срещата стана ясно, че персоналният състав на евентуален Министерски съвет все още не е обсъждан. На брифинг Василев обясни, че са обсъждани само управленска програма, изготвена при опита за реализация на първия мандат, получен от „Продължаваме Промяната“.

"Много скептично настроени сме в искреността, в поведението на ИТН и тяхната диалогичност. Познаваме много добре характера на партията и какво е водещо при нея. Съответно сме предупредили БСП и останалите коалиционни партньори за последиците от втори взрив, предизвикан от същия партньор", коментира Василев.

Нашите гласове нямат тежест, която да реши ще има ли правителство или не, коментира независимият депутат Иво Атанасов.

"Въпросът е трите партии - ПП, БСП и ДБ да се разберат по някакъв начин с един непредвидим и непостоянен коалиционен партньор, какъвто може да е ИТН. Ако успеят, ще имат нашите гласове за всичко, което смятаме, че е правилно", заяви той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини