Задържаха четирима дрогирани водачи и трима без книжка, единият с 2.11 промила

7 нарушители на пътя са задържани в Хасковска област през изминалите три дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 22.07.2022 г., около 23:10 ч., в Хасково, автопатрул спрял за проверка мотопед Априля 50, управляван от неправоспособен 18-годишен от града. Установено е, че мотопедът е с поставена регистрационна табела от друг мотопед.

По същото време служители на Районното управление в Димитровград спрели за проверка лек автомобил Фолксваген Пасат, управляван от 28-годишен мъж от Хасково. При извършената проверка е установено, че водачът управлява колата след употреба на метамфетамин и амфетамин. Отказал кръвна проба. При последвал обиск на водача и 39-годишен мъж, пътник в автомобила, са открити 2 таблетки метамфетамин и полиетиленова торбичка, съдържаща 0,1 грама метамфетамин.

Същия ден по обяд, служители на Районното управление в Димитровград спрели за проверка лек автомобил Опел Вектра, управляван от 31-годишен мъж от Димитровград. Установено е, че водачът управлява колата след употреба метамфетамин.

На 23.07.2022 г., в 2.27 ч., полицаи спрели за проверка в Хасково лек автомобил Фолксваген Шаран, управляван от неправоспособен 55-годишен мъж от града. Установено, че хасковлията шофира колата след употреба на алкохол - 2.11 промила.

Същия ден, около 18.20 ч., полицаи спрели за проверка лек автомобил Пежо 306 в Симеоновград, управляван от неправоспособен 43-годишен мъж от града. Установено е, че лекият автомобил е с поставени регистрационни табели от друга кола.

Същия ден, около 20:00 ч., полицаи спрели за проверка лек автомобил Тойота Авенсис в Хасково, управляван от 42-годишен мъж от града. Установено е, че той управлява колата след употреба на канабис.

На 25.07.2022 г., около 4:15 ч., полицаи спрели за проверка лек автомобил Ауди А3 в Хасково, управляван от 29-годишен мъж от града. Установено е, че водачът управлява колата след употреба на амфетамин и метамфетамин.

Междувременно на 22.07.2022 г., полицаи са извършили проверка на 21-годишен мъж в Симеоновград, като в хода на същата в дрехите му е открита станиолова сгъвка със суха зелена листна маса, с мирис на марихуана, с тегло около 1 грам. Наркотикът е предаден с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана полицейска преписка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини