28 акта за незаконни дърва в община Хасково. Доставиха кубици в 10 села

28 акта са съставени за незаконен добив на дърва в община Хасково. Това съобщи директорът на общинското предприятие „Общинско лесничейство“ в Хасково Георги Масларов.

Той уточни, че през тази година е иззет лек автомобил, 4 каруци, 2 бензинови моторни триона и 5,46 кубика дърва. Най-често нарушителите са хващани край Узунджово, Динево, Криво поле, Брягово. Поясни, че най-проблемни са хората, които са превърнали дейността в начин на препитание. Техният брой секва през годините, тъй като са отнети няколко коня. Санкциите са от 50 до 1000 лева.

Междувременно тази година доставката на дърва по селата започна по-рано, както никога досега. Вече са обслужени 10 населени места. Доставени са около 4600 кубика. Заявките обаче тази година са по-големи в сравнение с преди. Заявени са около 16 000 кубика.

Очакванията са най-късно до края на ноември да бъдат обслужени всички села. Има обаче села, около които няма добиви и в тази връзка по искане на “Общинското лесничейство” кметът на община Хасково е изпратил писмо до Държавното горско стопанство за подпомагане с около 700-800 кубика.

Цената за 3 кубика е 259,38 лева с доставката, която беше одобрена с решение на Общинския съвет в Хасково през март тази година. През предходната годината цената беше около 210 лева за 3 кубика. Увеличението се дължи на много фактори, сред които е повишаването цената на горивата.

Предстои Общинският съвет в Хасково да гласува доставката на 200 кубика дърва за огрев в 12 читалища, 28 кметства, 4 детски градини и 3 спортни клуба.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пе
    Пешо-Горския
    11 -2
    05:40, 27 юли 2022
    Този пенсионер още ли го държите там, хубаво е да взимаш директорска пенсия и директорска заплата едновременно и да обесняваш как ежедневно спираш нарушители като за седем месеца имаш 28 акта тоест 14 хванати нарушители по двама на месец евала! Сметките неизлизат Масларка питай Гайдажиевата! Ежедневно само пълните каруци с дърва в махлата действат!
    • Др
      Друг горски
      9 0
      08:09, 27 юли 2022
      Само той ли е пенсионер, от горе над него Кючукова каква е, и тя е пенсионер ама си я държат и нея на работа. Хем пенсия хем заплата, сега и парка си оправи, къща си построи на Кенана, с тази заплата щото дпестява от закуски.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини