Представиха книга за детското здравеопазване в Момчилград и района

Книга за детското здравеопазване в Момчилград и района беше представена в читалище „Нов живот“. Проявата е част от международната среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. На представянето на книгата "Из историята на детското здравеопазване в Момчилградски район" присъства и авторът й 94-годишният д-р Георги Георгиев. Той е лекарят, който през 1955 година полага основите на детското здравеопазване в Момчилградско.
Лекарят разказа част от интересни истории, станали преди близо 70 години и описани в книгата му. Авторът разказа любопитни детайли около изграждането на детското отделение в момчилградската болница, както и как е успял за броени години да намали детската смъртност с 30 процента.
За да го поздравят в залата бяха дошли бивши пациенти на д-р Георгиев, лекари и медицински работници от момчилградската болница, жители на общината. Тук беше и шефът на кърджалийската болница проф. д-р Тодор Черкезов, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер. Специални благодарности на лекаря изказа кметът на общината Илкнур Кязим.

Това съобщиха от Община Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини