300 новозаразени, сред тях и медици

300 са нови случая на коронавирусна инфекция,  регистрирани в област Хасково в предходната седмица. за периода от 1 до 7 август 2022 г., включително. В община Хасково  са 97  от тях, в Димитровград  са 79 души, в община Свиленград – 45, в община  Ивайловград – 4-ма, а в Любимец-17. По двама са регистрирани като позитивни в  Маджарово и Минерални бани,  в община Симеоновград са 8 лица, в община Стамболово – 3-ма, в  Тополовград – 9 лица, а в Харманли – 34 лица.

Сред заразените има медици- лекар от МБАЛ – Хасково и медицинска сестра, санитарка и клинична лаборантка  от МБАЛ – Свиленград.

Позитивен резултата са дали бежанец от РПЦ - Харманли, като поставен под карантина е един контактен и бежанец от центъра в  Любимец- под карантината са поставени 2 контактни лица.

С Ковид-19 е и помощник-възпитател в яслена група от ДГ „Слънце“ в  Хасково. Под карантина са поставени 17 деца и 2 медицински сестри. 

Към 7 август в болница с усложнения от вируса са  37 души.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 29021.

Починали са 1771 души. Трима от тях са през предходната седмица: жена на 76 г. от община Димитровград, с придружаващи сърдечно и хронично неврологично заболяване;  мъж на 70 години от община Хасково, с придружаващо сърдечно заболяване; мъж на 85 години от община Хасково, с придружаващо сърдечно и хронично белодробно заболяване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    I
    I
    9 -8
    10:25, 8 авг 2022
    Защо не лекувате или още не знаете как а ...
  • 2
    Te
    Teo
    12 -8
    11:44, 8 авг 2022
    това още ли ги пишете тези неща?
    нито някой с еинтересува, нито някой му пука колко сополиви хора има напред-назад!
    Да си пият Упсарина и да мълчат в ъгъла!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини