Съдът регистрира партия ''Продължаваме Промяната''

Софийският градски съд допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра на политическите партии, съобщиха от пресцентъра му.

Така спечелилата най-много гласове на последните избори формация с лидери бившият премиер Кирил Петков и бившия вицепремиер и финансов министър Асен Василев ще може да се яви самостоятелно на изборите на 2 октомври.

Съпредседатели на партията ще са Петков и Василев.

ПП ще има контролен и национален съвет.

Пред съда е представен протокол от 8 април 2022 г., в който се посочва, че инициативен комитет от 63-ма граждани е приел учредителна декларация за създаване на политическата партия.

Решението за вписването в регистъра е на съдия Никола Чомпалов. То подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие събрани близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП.

Регистрацията в ЦИК за предсрочния парламентарен вот започва утре, 10 август, но "Продължаваме промяната" трябва да изчака да изтече седмицата за обжалване или протест.

Източник: offnews

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Др
    Драмалиева
    4 -2
    21:52, 9 авг 2022
    На тези повече им приляга името "продължаваме с подмяната"! И в добавка с лъжите ,уйдурмите и мащаба на кражбите за много кратки срокове от тези на снимката и техните съмишленици като жълтия Лорер и постоянно надрусания Атанас Атанас .
    Естествено има и хубави неща които са свършили, а то изгонването на шпионите и търтеите от руското посолство.
  • 2
    Вм
    Вместо
    3 -1
    08:45, 10 авг 2022
    Вместо да са в затвора за национално и държавно предателство, съдът ги регистрира. Ба си и държавата, колониална и всеки си я командори.
Последни новини