Кирил Петков: Седемте каргокораба с газ бяха на много добра цена, недоумявам защо служебният кабинет взе само един

Седемте каргокораба с американски втечнен газ бяха на една много добра цена, недоумявам защо служебното правителство избра да вземе само един кораб, коментира съпредседателят на "Продължаваме Промяната" и бивш премиер Кирил Петков в ефира на бТВ.

Обадих се на енергийния министър на Гърция да попитам какво става и защо не можахме да имаме повече слотове, и с учудване разбрах, че комуникацията с гръцкото правителство е била много вяла, каза Петков. Не съм в момента в позицията на министър-председател или управляващ, но се учудвам, че толкова добри договорени кораби бяха просто изпуснати, вместо да бъдат купени за българската зима, заяви той.

На въпрос за предложението на лидера на ИТН Слави Трифонов за референдум за президентска република, Кирил Петков коментира, че всяко шоу си има своето време. Шоуто, което Слави се опитва да прожектира на българския народ, имам чувството, че вече е старият сезон, стига толкова драми, толкова чупене на правителства, мисля ,че Слави и неговите идеи трябва да останат в миналото, заяви бившият премиер.  Според мен това е евтин трик да се опитват да бъдат на вълната на някаква нова популярност, смята той.

 В коментар за твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че бившите управляващи са изнесли милиарди по посока на Русия, Петков каза, че "г-н Борисов непрекъснато измисля нови тези". "Като български премиер се радвам, когато България изнася, независимо на кой пазар е, българският интерес е нашата индустрия да работи. Ако сме в рамките на ЕС и санкциите ги спазваме, оттам нататък се радвам да изнасяме максимално много за всички държави, независимо дали са на изток или на запад", допълни той.

Когато заведох делото преди два дена за лъжа и клевета срещу Бойко Борисов, чудех се дали да включа и Делян Добрев, решихме, че ще се фокусираме върху Борисов, защото вярваме, че опорките на Делян Добрев изцяло са продиктувани от г-н Борисов, коментира още  Кирил Петков.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини