Пиян пенсионер предизвика катастрофа при Стремци

Водач, употребил алкохол, катастрофирал  между селата Бели пласт и Стремци около 15,30 часа вчера. 70-годишен се придвижвал с „Фолксваген“, загубил контрол над управлението и се блъснал в крайпътен скат. Тестът за алкохол на водача отчел 1,18 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил катастрофиралия автомобил и почистил пътното платно. Около 9 часа на главния път след разклона за село Загорско към Кърджали. 71-годишен със Ситроен“ при движение с несъобразена скорост блъснал спрял „Фолксваген“, който се задвижил и ударил спрял пред него лек автомобил „Шкода“. По първоначални данни автомобилите спрели поради внезапно изскочило куче на пътното платно. Произшествието е обработено с акт по ЗДвП. Малко след 17,30 часа на кръстовище в село Кирково 72-годишен водач на „Рено“ не пропуснал „Мерцедес“ и последвал удар. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Кирково за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Около 20 часа снощи в землището на село Горно Кирково полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Мазда“ с 50-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,77 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

197 моторни превозни средства и 211 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Ардино за периода от 23 август до 29 август. Целта е била ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите и пешеходците са спазване на ЗДвП. Полицейски служители са установили 107 нарушения. Повече от половината – 56 броя, са случаите на превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове. За други нарушения са съставени 11 акта и 40 фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини