Пороите скъсаха мостове, опитват понтон до Богдан

Ситуацията в района на Карлово се подобрява, каза за БТА директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Днес ще бъде направен опит да бъде поставен понтонен мост, за да се осигури достъп до село Богдан, което остана откъснато, след като няколко моста бяха скъсани.

Водата в Каравелово вече се е оттекла, започват огледите и оценяването на щетите.

Снощи кметът на Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение във всички селища, които се намират западно от град Карлово.

Вследствие на продължителния интензивен дъжд са наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени са инертни материали в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново, и в град Клисура. 

Река Стряма е преляла вчера следобед от коритото си в калояновското село Песнопой, Община Калояново, и е наводнила земеделски земи, съобщават от общината. В Иван Вазово реката е много пълноводна, отнесени са парапетите на понтонния мост, но поради обилната вода няма възможност да се констатира точното състояние на съоръжението.

По поречието на река Стряма са разположени и селата Черноземен, Долна махала, Горна махала, Ръжево Конаре. Предупредени са всички кметове да следят нивото на реката и при необходимост веднага да сезират Гражданска защита, тъй като от Стара планина и карловско към въпросните села слиза силна вода.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини