Треска за скъпоценни камъни в Родопския Клондайк

Туристически тур из Източните Родопи за събиране на скъпоценни и полускъпоценни камъни ,предлага пловдивска туристическа агенция.

Търсенето и събирането на скъпоценни и полускъпоценни камъни е един от най-модерните видове туризъм в България. Ще ви заведем в кратера на вулкан, изригнал преди повече от 35 милиона години. Днес на това място се намира вторият най-малък град в България - Маджарово. Вследствие на активната вулканична дейност, скалите около града крият в недрата си над 16 вида скъпоценни, полускъпоценни камъни и злато.Това съобщават от агенцията.Те информират още: С местен водач ще влезем в старата мина за скъпоценни камъни, а в района около нея ще се отдадем на истинско приключение в Българския Клондайк - търсене на ахати, аметисти, халлцедони, ясписи. Ще разгледаме сбирка с над 1000 екземпляра скъпоценни и полускъпоценни камъни, ще имаме възможност да се включим и в малък базар за бижута, инкрустирани с камъни.
В Земята на Орфей не може да не посетим и обиталищата на древните траки - светилищата Кован кая и Хамбар кая, както и прочутата Александровска гробница, построена през втората половина на IV век пр. Хр. като последен дом на богат тракийски владетел.
И в двата дни ще се насладим на вкусни източнородопски ястия и местни специалитети. Героите на телевизионното предаване “Да хванеш гората” Мария и Сергей ще ни посрещнат в своята къща в Маджарово с различни местни вкусни ястия.
Пътуването се осъществява от София и Пловдив.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини