498 души са работили по мерки и програми за заетост в областта

По мерки за насърчаване на заетостта работилите лица през месец юли в областта  са 97.

По програми за заетост и обучение работилите лица за месец юли в областта са 401.

Агенцията по заетостта се включи в проучване за бежанците от Украйна

Агенцията по заетостта ще бъде партньор на Центъра за изследване на демокрацията в България при провеждане на анкета, която ще събере данни за опита, изживяванията, проблемите и отношението към всички хора и деца, които са напуснали Украйна, за да дойдат в ЕС.

Проучването стартира на 23 август 2022г. и е инициирано от Агенцията на ЕС за основните права (FRA), експертният център на ЕС за правата на човека, заедно с Центъра за изследване на демокрацията в България. Целта е след събирането на данни да се формулират препоръки за подобряване и защита на правата на търсещите убежище от войната украинци в ЕС.

Агенцията по заетостта ще съдейства за разпространението на анкетата сред намиращите се на българска територия лица, бягащи от войната в Украйна, с цел участието на по-голям брой респонденти в проучването. Ще бъдат ангажирани бюрата по труда в страната, най-вече тези, където има голямо струпване на представители на украинската общност – в градовете Бургас, Варна, Пловдив и София.

Aнкетата ще бъде достъпна от 23 август до 20 септември 2022 г. на украински, руски и английски език на следния линк: https://fra.europa.eu/ukr-survey-uk.

Това съобщиха от Бюрото по труда в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини