Задържаха клошари за пожарите в двете къщи и тютюневия склад в Хасково

    Двама мъже са задържани за снощните пожари на двете необитаеми къщи и сградата в бившия тютюнев склад в Хасково. Това заяви днес директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Ненков.

    Единият е 33-годишен годишен мъж с криминални регистрации, лежал е в затвора. Той е бил залавян за рушене и вредителство, хулиганство. Другият е на 45 години. По първоначална информация те са клошари и пребивавали заедно в изоставени постройки.

    Първият сигнал е подаден в 19:30 часа за горящия бивш тютюнев склад край улица „Георги Кирков“, до спортна зала „Спартак“. Вторият сигнал е около час по-късно за къща на улица „Кирил и Методий“. Там се наложило да евакуират възрастна жена от съседната къща. След малко повече от час е подаден и третият сигнал за къща на улица „Добруджа“ до кръстовището с улица „Преслав“, където се намира Административният съд. По-късно огнеборците са били изпратени на четвърти пожар, но този път за сухи треви край квартал “Република”. 

    Трите пожара провокирали съмнения у полицаите, които поискали съдействие от общинска администрация, откъдето осигурили достъп до камерите за видео наблюдение. Така целят полицейски състав е бил изведен на пътя и са били предприети заградителни мероприятия. Задържан е 33-годишният хасковлия. След беседи, той направил пълни самопризнания за начина и метода на извършване. Образувано е досъдебно производство. Предстоят процесуално-следствени действия под ръководството на прокуратурата. Изяснява се участието на по-възрастния мъж за предизвикването на инцидентите.

    На този етап от полицията отказаха да коментират мотивите за извършване на палежите. След инцидентите в града се заговори, че те са провокирани заради бизнес интереси, но от МВР на този етап отхвърлиха такъв мотив. По-скоро става дума за хулигански подбуди.

    „Не сме имали такъв случай за толкова години стаж в системата, с толкова запалвания“, каза старши комисар Ненков, който има 26 години стаж в МВР.

    Тази сутрин в опожарените къщи и склад имаше повторни огледи.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Хи
      Химена
      6 -5
      12:25, 17 сеп 2022
      Аз съм бил канен на няколко беседи , беше много удобно , топло , не ми липсваха никакви зъби !
    • 2
      So
      sos
      19 0
      12:48, 17 сеп 2022
      три пожара на складове!Да питат задържания кой му е платил да го направи!
    • 3
      Кл
      клошара
      7 0
      12:49, 17 сеп 2022
      Единия е Роко бездомника,дето ходи с фланелка и шал на цска.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини