Служебното правителство е изискало информация по случая с камиона, взривен на Кримския мост

Служебното правителство е изискало информация от службите по темата с камиона, който се взриви на Кримския мост, потвърди за БТА говорителят на кабинета Антон Кутев. 

„Проверки се правят и от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), и от МВР. Какви ще бъдат резултатите, предстои да видим“, посочи Кутев. 

От Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) потвърдиха, че са започнали проверка по повод разпространената информация, че товарният автомобил, предизвикал експлозия на Кримския мост на 08.10.2022 г., е преминал през територията на страната ни. Проверката е започнала незабавно след оповестяването на информацията, по разпореждане на служебния министър-председател Гълъб Донев.

За извършваната проверка е уведомена и прокуратурата на Република България.

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин, цитиран днес от световните агенции, каза, че камионът, взривен на Кримския мост, е минал по маршрут, включващ България. 

„Президентът Румен Радев трябва да даде ясен отговор защо България присъства в информацията, изнесена от руска страна за взрива на Кримския мост“, призова днес Изпълнителното бюро на БСП в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Темата коментира и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че не може да става дума за „българска следа“ по случая. „Аз, ако съм на мястото на руските служби, ще ми е интересно не откъде е тръгнал камионът, а къде е бил натоварен“, посочи той. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини