Бум на Ковид-19 в Старческия дом в Хасково

Бум в Старческия дом в Хасково от заразени с Ковид-19 през миналата седмица. 10 от потребителите на социалното заведение са дали положителен тест. Под карантина са поставени общо 13 контактни лица, съобщават от Областна администрация, където се обобщава седмичната информация от институциите за хода на заразата в региона.

Сред останалите новозаразените има учители и ученици. От  ОУ “В.Лески“ с. Книжовник под карантина са общо 24 деца от 3-ти и 4-ти клас. Заразена е  учителка  от ОУ “П.Яворов“ -Димитровград. Под карантина са 81 ученика  от 4а ,6-ти,7а и 7б клас.Позитивна е ученичка  от  ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ в  Хасково.Под карантина са 25 ученика от 10е клас

Санитарки от СБАЛО-Хасково и  от МБАЛ-Харманли също са с коронавирус.

За периода от 10 до 16 октомври най-много случаи са дигностицирани в общините Хасково-69 новозаразени и Димитровград- 39. 20 души са с Ковид-29 в община Харманли, в Сивленградска са 12. В община Любимец 5-ма са новозаразените, по двама има в Маджарово, Симеоновград и Тополовград, а по едно лице се отчита в общините Ивайловград, Минерални бани и Стамболово.

През седмицата  и с позитивен тест за коронавирус е починал в региона мъж на 81 г. от община Свиленград. Той е бил с придружаващо сърдечно заболяване.

Общо диагностицирани случаи 30344 души, общо починали от началото на пандемията са 1921-ма.

В болница през седмицата са били 23-ма души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Az
    AZ
    11 -1
    10:40, 17 окт 2022
    Коги си на държавна работа, ковида не те подминава, странно защо ли е така, прости хора сме спор няма, няма как да се оправи тая държава, по - простата причина че не е проблема в държавата, а в хората и техния скапан манталитет, на вечните тарикати .
  • 2
    Пл
    Плоскоземец миролбоф
    9 -4
    12:28, 17 окт 2022
    Само да питам оти по рождение съм прост .Лекаря в родилното ма е изпуснал на ******* ми.Тия от старческия дом нали бяха на 100% ваксинирани .
    • Fb
      FB
      2 -4
      12:54, 17 окт 2022
      Да знаеш, от Русия са виновни и трябва да им обявим война :)
    • Пл
      Плоскоземец миролюбоф
      6 -2
      13:28, 17 окт 2022
      Задължително обявяване на война на Русия .Руски медицински хакер е изтървал два флакона с хакерска урина когато е бил на свиждане на съмнителна бабичка с адресна регистрация в село Узунджово.След обявяване на войната чакаме хамериканците да додат да ни пазят с хартиените ф-ки дето купихме и картонените танкове и подвоница защото оригиналното орижие на леля Кури хората го замъкнаха в Украйна
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини