„Ловецът на русалки“: Красимир Димовски представя новата си книга на читателите от Хасково

Последната книга с новели „Ловецът на русалки“ на Красимир Димовски ще бъде представена в Хасково от Клуба на дейците на културата.

На срещата-разговор ще присъства и самият автор. Тя ще се проведе на 20-и октомври в Камерната зала на читалище „Заря“ от 18 часа.

Почитателите на Димовски ще мага да чуят и за предходната му книга с разкази „Момичето, което предсказваше миналото“, която е с награда на Съюза на писателите в България и с номинация за наградата „Йордан Радичков“. На срещата в Хасково ще присъства и издателят на последните две книги на Димовски Стою Вартоломеев, който е собственик на „Хермес“.

„Красимир Димовски е много интересен автор и виждам, че младите хора го откриват с последните му две книги. Така че каним всички млади и любопитни към писането и четенето хора да посетят тази среща с него“, каза за литературната вечер в „Заря“ председателят на КДК-Хасково Ели Видева.

Автора ще бъде представен от Антон Баев, който казва в литературната си студия за книгата: „Ако Георги Господинов обговаря, Красимир Димовски разказва. Ако Господинов внушава формули на абстрактното, Димовски пренася в текст формули на очевидното. Ако Господинов разчита на разпадащ се сюжет, сюжет без фабула, Димовски вплита сюжета във фабула.“

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини