Обвинение за 36-годишния дрогиран шофьор, спипан на "Капитан Андреево“

36-годишният турски шофьор, който беше засечен да шофира камион дрогиран на Граничния пункт „Капитан Андреево“, е с две повдигнати обвинения от Окръжна прокуратура-Хасково.

Той беше арестуван на 19-ти октомври при опит да напусне страната ни към Турция.

При проверката в джоба на якето му и различни фабрични кухини на шофьорската кабина на влекача митническите служители откриха две лули за пушене и общо 10 пластмасови цилиндрични съда с кристално вещество. При пробата с полеви наркотест, веществото реагира на метамфетамин. Общото количество, което е открито е 212,7 грама, на стойност 5317 лева. Водачът също беше тестван „Drug Test“, който показа положителен резултат за употреба на метамфетамин и амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ полицай при Районното управление на МВР в Свиленград. По разпореждане на Окръжна прокуратура–Хасково на водача са били повдигнати обвинения за две престъпления - за опит да пренесе през границата на страната ни и за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

С постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура Хасково шофьорът е бил задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини