В дните на унгарското кино-два безплатни филма в Младежкия център

Изображение 1 от 3

    За седма поредна година директорът на Джаз фестивала в Хасково Димитър Русев Мутата организира Дни на унгарското кино. На 8-ми и 9-ти ноември в Младежкия център меломаните могат да гледат две от хитовите през последните години унгарски ленти. И двете прожекции ще са в Голямата зала на центъра от 18 часа.

    Филмите ще бъдат представени на хасковската публика със съдействието на Унгарски културен институт „Лист“ в София-дългогодишен приятел и сподвижник на Хасково джаз. Прожекциите са на вход „свободен“ и са с български субтитри.

    На 8-ми ноември публиката ще може да гледа „Мисли за мен“ на режисьора Андраш Керн.

    На 9-ти ноември е прожекцията на драмата „Пленници“, на носителя на Оскар за режисура Крищоф Деак.

    До 30-ти ноември ценителите на фотографиите могат да разгледат във фоайето на Младежкия център изложбата на младият инженер и фотограф Кристиян Бодиш „Улиците на Будапеща“. Той работи в областта на архитектурната и рекламната фотография.

    Снима унгарската столица Будапеща от 2009 г., а от 2014 г. и през 2016 г. създава Budapest Images– най-голямата база-данни на тема Будапеща. Част е и от творческото ателие, обединяващо столичните стрийт фотографи.

    „Целта ми не е да се изкачвам по екстремни места и оттам да снимам изумителни перспективи, а да откривам места и гледни точки, които са разбираеми за всички, и въпреки това никой не ги е забелязал." , казва Кристиян Бодиш в творческата си визитка.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини