Задържане под стража вместо домашен арест за бизнесмен, хванат с 9.5 кг хероин

Апелативен съд – Пловдив уважи протеста на прокуратурата и отмени изменената от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ на бизнесмена М.М., хванат с 9.5 кг хероин и го остави в ареста, съобщиха от Темида.

Мъжът е задържан при акция на ГДБОП на автомагистрала „Тракия“ близо до Ихтиман на 11.02.2022 г. и обвинен, че заедно със съучастници, е пренесъл през ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България наркотика на стойност 848 996 лева. Хероинът е в голямо количество и е бил скрит в специален тайник в предното табло на единия автомобил, с който пътували обвиняемите.

Пловдивският апелативен съд анализира събраните до момента доказателства, изготвените експертизи, разпити на свидетели, активното участие на М. М. в разкритата престъпна схема за контрабанда, държане на наркотици с цел разпространение. Така магистратите прецениха, че единствената адекватна мярка в този казус е „задържане под стража“. Относно аргумента на защитата за дългия период от 9 месеца от задържането на М. М. до сега, съдът отговори, че максималният допустим срок на задържане по тези обвинения е година и половина.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

За престъплението се предвижда наказание от 15 до 20 годни затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Би
    Бизнесмена
    9 -1
    15:08, 8 ное 2022
    Изгорях ! Бизнеса ми изгоря ! Скапана държава .
  • 2
    По
    Полицай
    5 0
    09:14, 9 ное 2022
    Защо не му изпишете целите имена на този уж бизнесмен? После не се чудете защо всеки втори водач на превозно средство е дрогиран! Вървял му е бизнесът явно!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини